Hoger wooncomfort

Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor eigenaar én bewoner

Laatste Nieuwsblog

Bent u woningeigenaar en heeft u voor uw woning minimaal 2 energiebesparende (isolerende) maatregelen uitgevoerd? Vraag dan de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor eigenaar én bewoner aan. Dit doet u bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

U komt in aanmerking voor deze subsidie als de woning uw eigendom én hoofdverblijf is, of als deze uw hoofdverblijf wordt na renovatie. Bekijk ook de overige voorwaarden die voor deze subsidie gelden.

De SEEH voor eigenaar én bewoner loopt vanaf 15 augustus 2019 tot en met 31 december 2020. Ook na 2020 is er subsidie beschikbaar voor isolatiemaatregelen, dit omdat de regeling Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) met isolatie wordt uitgebreid.

Subsidie voor energiebesparende maatregelen

Wilt u in aanmerking komen voor de SEEH voor eigenaar én bewoner? Bekijk dan eerst welke energiebesparende maatregelen onder deze regeling vallen. Daarnaast kan het interessant voor u zijn om aanvullende energiebesparende maatregelen uit te voeren. Wilt u uw woning drastisch laten verbeteren, lees dan ook de informatie over de subsidie voor een zeer energiezuinig pakket. Wij verstrekken per woning slechts eenmaal subsidie.

Subsidie voor maatwerkadviesrapport

Wilt u weten welke energiebesparende maatregelen voor uw woning het beste resultaat en rendement geven? Vraag dan eerst een maatwerkadviesrapport aan. Ook hiervoor kunt u subsidie krijgen. Die vraagt u aan nadat u de rekening voor het rapport heeft betaald én nadat u minimaal 2 energiebesparende maatregelen heeft laten uitvoeren.

Lees meer over het maatwerkadviesrapport eigenaar én bewoner en de bijbehorende subsidie. 

Budget SEEH eigenaar én bewoner

Voor de SEEH voor eigenaar én bewoner is het totaalbudget € 84 miljoen. Dit budget is bestemd voor het uitvoeren van energiebesparende maatregelen.

Bereken uw subsidie

U kunt uw subsidie vooraf inschatten. Dit doet u met de rekentool.

De subsidie voor energiebesparende maatregelen bedraagt maximaal € 10.000 per woning. Voert u het zeer energiezuinig pakket uit, dan bedraagt de subsidie maximaal € 15.000 (inclusief het bonusbedrag).

Aanvragen subsidie

U vraagt de subsidie aan via de knop ‘Aanvragen’ rechtsboven op deze webpagina. Aanvragen is mogelijk vanaf 2 september 2019. Check van te voren goed de voorwaarden. Houd bij het aanvragen ook uw DigiD-inloggegevens bij de hand. Bij de aanvraag vragen wij naar uw woningtype. Deze woningtypen staan beschreven op de pagina Woningtypen eigenaar én bewoner.

Let op: De subsidie voor het maatwerkadviesrapport is niet los aan te vragen. Deze subsidie vraagt u altijd samen met de subsidie voor energiebesparende maatregelen aan.

Iemand anders machtigen

Wilt u iemand machtigen om de subsidieaanvraag te doen? Gebruik hiervoor dan het formulier Machtiging intermediair subsidies. Het is niet nodig dat u dit formulier meestuurt met de aanvraag. De machtiging kunnen wij eventueel wel opvragen. RVO.nl keert de subsidie altijd uit aan de eigenaar én bewoner. Nooit aan de gemachtigde.

Bent u als uitvoerend bedrijf (bouwbedrijf) gemachtigd door een woningeigenaar? Log dan in met uw KVK-nummer via eHerkenning. Heeft u nog geen eHerkenningsmiddel? Vraag dit dan eerst aan. Houd rekening met een levertijd van minimaal enkele dagen. eHerkenning heeft verschillende betrouwbaarheidsniveaus. Voor deze regeling is niveau 1 vereist.

Na uw aanvraag

Direct na uw subsidieaanvraag krijgt u een ontvangstbevestiging per e-mail. U vindt de bevestiging ook terug als u weer inlogt bij het eLoket. Kijk dan onder Berichten.

Als wij uw aanvraag goedkeuren, krijgt u een beslissing per post. Deze ontvangt u uiterlijk binnen 13 weken na uw aanvraag. Wij kunnen controleren of de uitgevoerde maatregelen aan de kwaliteitseisen voldoen.

Als uw situatie wijzigt

Heeft u een aanvraag gedaan en wijzigen uw gegevens? Geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door via het e-mailadres: rvo_seeh@rvo.nl.

Handhaving

RVO.nl bewaakt de rechtmatige verstrekking van de subsidie en wij kunnen de uitvoering op uw locatie controleren. Wanneer wij vermoeden dat er fraude is gepleegd, doen wij aangifte van oplichting en/of valsheid in geschrifte bij het Openbaar Ministerie. Ook zullen wij de subsidie meteen terugvorderen als deze onterecht is ontvangen.

Bewaar al uw documenten over de SEEH zorgvuldig (inclusief die over het maatwerkadvies). U bent verplicht deze administratie 5 jaar te bewaren. Tijdens deze 5 jaar kunnen onze inspecteurs uw woning controleren.

Bron: https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/seeh/eigenaar-en-bewoner

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Geef een reactie

Wij komen graag vrijblijvend bij u aan huis

omdat elke woning uniek is

Sluit Menu

Komt u ook in aanmerking voor subsidie?

Vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan:

Laat hieronder uw gegevens achter en wij bellen u voor een gratis en  vrijblijvend aviesgesprek